Muziek op schoot

Niet gecategoriseerd

Speel samen met muziek en beweging!

Voor jonge kinderen samen met hun (groot)ouders of verzorgers. Houd je van muziek en bewegen? In deze Muziek op Schootcursus kan dat!

Muziek op Schoot op vrijdag in Wateringen!

Muziek op schoot is een ouder-kind activiteit. De (groot)ouders zitten met baby, dreumes of peuter in de kring en bewegen en spelen samen door de ruimte van het lokaal. Elke les begint met een kort lied waarin we elkaar begroeten. Dit zorgt voor herkenning en structuur.
Vervolgens volgt er een aantal muzikale activiteiten. We gaan zingen, bewegen en dansen en de kinderen luisteren naar allerlei muziek en mogen zelf muziek maken. Bij sommige activiteiten wordt speelmateriaal uitgedeeld; zoals ballen, ritmestokjes, trommels, belletjes, blokken, sjaaltjes of klankstaven. Andere liedjes en activiteiten gaan gepaard met bewegen, zoals stampen, klappen, zwaaien en dansen of springen.
Veel liedjes sluiten aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van het kind. We zingen over de activiteiten van alle dag: aankleden, fietsen, jaarfeesten, dieren en de seizoenen. Daarnaast doen we ook bekende liedjes die elke ouder wel kent, zoals Hansje pansje kevertje of olifantje in het bos.

Op professionele wijze wordt er een muzikale basis gelegd bij de kinderen. Doordat de liedjes door de docente ook regelmatig op de hobo of een ander instrument gespeeld worden, ervaren de kinderen de muziek van heel dichtbij.
Na de les krijgen de kinderen en ouders de liedjes mee naar huis om het daar opnieuw te beleven en te herhalen.

Je docent is Elise Sluiman: 
Elise is een ervaren Muziek op Schootdocente. Nadat ze een aantal seizoenen muzieklessen aan peuters en kleuters had gegeven in Delft en bij haar thuis in Den Haag, wilde ze zich verder verdiepen in muzieklessen aan jonge kinderen. Ze begon in 2017 aan de post-HBO opleiding Muziek op Schoot en in het voorjaar van 2018 sloot ze deze met goed gevolg af.
Tijdens haar masteropleiding hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, volgde ze de Muziek als Vak – Kodály cursus waar ze zich verdiepte in het geven van muzieklessen aan basisschoolleerlingen.

Ze geeft cursussen Muziek op Schoot in Delft en Wateringen, is muziekdocent op de Max Havelaarschool in Delft en geeft hoboles bij SRMO in het Westland.

Als freelance hoboïste speelt ze in verschillende orkesten en ensembles. Als barokhoboïste specialiseerde ze zich bij Marcel Ponseele in Brussel en speelt ze vaak mee in cantates, passies en oratoria in binnen- en buitenland.

Inschrijven? Mail naar esluiman@gmail.com

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen