De muzieklessen en repetities van de 3 orkesten van de Phoenix weer van start

Niet gecategoriseerd

15 juni 2020 – Weer naar school en buiten sporten! In heel Nederland worden de risico’s zorgvuldig afgewogen en de Corona maatregelen worden stapje voor stapje wat versoepeld. Voor de muziek geldt hetzelfde, en toch moesten muzikanten toch nog wat langer thuis muziek maken in afwachting van de mogelijkheden. Muziekvereniging de Phoenix heeft zich de afgelopen weken verdiept in​ alle regels en richtlijnen die gericht zijn op muziekverenigingen en alles wat daarbij komt kijken: de repetities, lessen en concerten die we zo graag organiseren!

Het starten van muzikale activiteiten liep vertraging op door onduidelijkheid over het ontstaan van aerosolen bij het maken van blaasmuziek. Door twee universiteiten is daarin inmiddels onderzoek gedaan om het gedrag naar deze minuscule waterdruppeltjes te bestuderen bij muzikanten die een blaasinstrument bespelen. We willen namelijk heel graag weer muziek maken, maar wel op een verantwoorde en veilige manier. De Phoenix volgt uiteraard nauwgezet de adviezen van de overkoepelende vereniging Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) en hebben voor alle activiteiten de benodigde protocollen opgesteld.

Inmiddels de zijn slagwerkgroep in Poeldijk, de individuele muzieklessen én ook het leerlingenorkest weer gestart. Het was een plezierig weerzien. Samen muziek maken, dat hebben de muzikanten zeker gemist in de afgelopen maanden! De protocollen voor de twee grotere blaasorkesten worden deze week nogmaals doorlopen, en wanneer deze zijn goedgekeurd, kunnen ook het TussenOrkest TOP en het harmonieorkest weer gaan repeteren.

De mooie concerten die eigenlijk voor de afgelopen tijd waren gepland, heeft u uiteraard nog van ons tegoed! Voorlopig blijft het wat betreft uitvoeringen nog even bij de online en kleinschalige initiatieven die de muzikanten hebben opgezet. Deze creatieve filmpjes zijn verder onderaan deze pagina te vinden. En houd naast de website ook vooral Facebook, Twitter en Instagram in de gaten voor meer muzikaal nieuws!

Foto: het leerlingenorkest bij de eerste hervatte repetitie op 12 juni.

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen