Muzikanten in Wateringen kunnen niet stilzitten

Phoenix

De meivakantie komt er al bijna aan! Net als ieder jaar zou de muziekvereniging de Phoenix weer present zijn en op straat spelen zowel bij Koningsdag als de 4 mei-herdenking. Ook zou het TOPorkest een sprookjesconcert op Koningsdag geven en stond er voor de herdenking van 75 jaar bevrijding een feestelijk concert van de Harmonie op het programma: beiden in het Hofpark. Helaas gaan deze concerten niet door. En ook het andere muzikale leven van De Phoenix lijkt stil te liggen… of toch niet (helemaal)? Vanuit huis kwamen de afgelopen weken prachtige initiatieven tot stand van de leden.

Wat bleek nou? Oók via een videoverbinding bleken muzieklessen mogelijk. Het leerlingenorkest maakt met elkaar muziek online op de gewoonlijke repetitieavond, door met video in te bellen. Andere leden spelen mee met grotere projecten, zoals The Virtual Concert Band. Daarnaast werd er  door vele orkestleden  meegespeeld met ‘Ode an die Freude’, een Europees initiatief, uitgevoerd door individuele muzikanten in heel Europa: ieder vanuit hun eigen achtertuin of vanaf het balkon. Er worden allerlei filmpjes opgenomen waarbij muzikanten een video met de eigen partij opnemen en deze vervolgens digitaal samenvoegen. Op www.phoenixwateringen.nl zijn een aantal van deze mooie initiatieven te bekijken en te beluisteren.

Als laatste zijn de muzikanten ook bezig geweest met opnames van het Wilhelmus. Deze opnames zijn door TOPdirigent Hans Tobel samengevoegd en worden in de meivakantie via social media en bij verpleeg- en verzorgingstehuizen verspreid. Zo willen we ook in deze bijzondere tijd onze muziek laten spreken!

Laat u ook van u horen? Op 4 mei ’s avonds zullen blaasmuzikanten om 19.58 uur vanuit hun tuin of balkon in Wateringen, het Westland en overal in Nederland de Taptoe spelen, om de oorlogsslachtoffers te herdenken en stil te staan bij wat 75 jaar bevrijding voor ons betekent. Vervolgens zal om 20.00 uur het Wilhelmus worden gezongen. Zingt u mee vanaf uw balkon of in uw straat?

De Phoenix zendt iedereen een muzikale groet en zal in de komende weken ook nog meer van zich laten horen! Want stilzitten, dat is niets voor muzikanten…

De Westlandse muzikanten van Pius X en De Phoenix op het afgelopen donateursconcert in november

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen