Westlandse orkesten online verder

Leerlingen

Leerlingen repeteren via videoverbinding

17.04.2020 – Plots werd het muisstil in het Westland. Alle orkestrepetities van de muziekverenigingen vielen stil, net als alle muzieklessen.

Een klein gemis als we kijken naar wat er speelt in de wereld. Velen hebben juist nu behoefte aan het gezelschap van een vereniging. Samen muziek maken in orkesten of slagwerkgroepen met mooie concerten in het vooruitzicht, zoals het Koningsdagconcert, de concerten op 4 mei en op Bevrijdingsdag. En wat dacht u van de Westlandse feestweken? Iedere week werden er nieuwe dingen geleerd en gerepeteerd tijdens de lessen en repetities van enthousiaste docenten en dirigenten.

Gelukkig zijn muzikanten niet voor één gat te vangen en kwamen de docenten van de verschillende verenigingen al snel met online oplossingen. Oefeningen die normaal bij de lessen werden behandeld, komen nu per email binnen. Filmpjes en geluidsopnames worden razendsnel gedeeld met elkaar en van feedback voorzien.

Zo krijgt Danique iedere week klarinetles van haar docent Danielle, via een videoverbinding. Na 6 maanden les is dat niet makkelijk, maar gelukkig krijgt Danique hulp van haar ouders. Ook de orkestrepetities worden zeer gemist door de jonge muzikant, maar hier lijkt een oplossing voor gevonden.

En met Danique’s familieorkest wordt iedere vrijdag via een videoverbinding contact gezocht met andere leerlingen van Muziekvereniging de Phoenix en wordt er toch samen muziek gemaakt. Met de trombones, klarinetten, fluiten, saxofoons, hoorns, drumstel en klokkenspel in verschillende huiskamers wordt er iedere week een hoop gelachen en lekker muziek gemaakt.

“Maar samen muziek maken zonder scherm, daar kijken we nu al naar uit!”

Dit artikel is ook gepubliceerd op Westlanders.nu.

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen