Alle muzikanten samen op één groot podium

Harmonie, Leerlingen, Percussie, Slagwerkgroep, TOP-orkest

Onder de titel ‘Allen present’ zorgden de muziekverenigingen Pius X uit Poeldijk en de Phoenix uit Wateringen afgelopen zondag 3 november voor een waar muzikaal spektakel in de Veiling.

Met alleen al 100 muzikanten samen op één podium was er veel te zien en te horen. De leerlingen, het TOP-orkest en harmonieleden die normaal apart of in kleine groepen optredens geven door het Westland, vormden met z’n allen een indrukwekkend ensemble.

Tijdens het concert was er veel moois te beluisteren: de percussiegroep voerde het Indonesische werk ‘Istana Jawa’ uit, met bijzondere klanken en samenspel. De leerlingen lieten van zich horen, samen en ook solo in onder andere het stuk Mazzeltov. Het tussenorkest, TOP, nam het publiek mee naar muzikale hoogtes, door onder meer een uitvoering van Skyfall te spelen, in samenwerking met de zangeres Carliana Dirksz. De muzikanten van de harmonie lieten horen dat het samengaan van Pius X en de Phoenix een muzikale verrijking is door de uithoeken van het scala aan blaasmuziek verder te verkennen. Veel hoogtepunten dus, maar het allerbelangrijkste tijdens deze middag was natuurlijk het feit dat er door alle muzikanten samen muziek gemaakt werd, met ‘Everybody needs Somebody’ als swingend uiteinde.

Veel donateurs, sponsoren en andere muziekliefhebbers waren erbij: mede dankzij dit massaal toegestroomde publiek van meer dan 350 luisteraars was de middag een groot succes! De hoofdsponsor van de Phoenix, Ton Jansen, werd op het podium bedankt voor zijn ondersteuning van de hele vereniging in de afgelopen jaren. Ook mochten de trotse muzikanten deze middag de prijs voor “Club van het jaar” in de gemeente Westland van de Rabobank in ontvangst nemen.

Met de feestdagen en aan het begin van het nieuwe jaar zullen de muzikanten ook weer op andere plaatsen te horen zijn, onder andere bij de intocht van Sinterklaas op zaterdag 23 november om 13:00 uur in de Dorpsstraat van Wateringen. De locaties en tijden van andere optredens zijn te vinden op onze social media. Graag tot ziens!

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen