Muzikale initiatieven in de eerste helft van 2020

Phoenix

Afgelopen 23 juli was de Profronde Westland gepland, maar deze werd dit jaar afgelast. Op een van de eerste repetities van het harmonieorkest begin juli klonken toch de klanken van de bekende Wielertune van radio Tour de France:

In het voorjaar zaten de muziekgroepen van de Phoenix 3 maanden thuis. En dan? Blijven oefenen en muziek maken!

Het leerlingenorkest nam thuis “My Little Clarinet” op en dit was het resultaat:

Wouter speelde mee in het Westland Saxofoon Orkest:

Simon Karremans arrangeerde Jupiter Hymne en speelde dit werk samen met andere muzikanten in:

Internationale samenwerking

In juni speelde Joy mee in de Virtual Concert Band:

 

‘The A-team’ vertolkt vanuit huis

De muzikanten van de percussiegroep namen in een thuisopname de bekende TV-tune op. De percussiegroep bestaat uit Westlandse muzikanten van Pius X en De Phoenix, en staat onder leiding van Michel Ponsioen:

Grooves van saxofoonensemble Funky Fingers

Eerder zette Funky Fingers al hun inzending online voor de wedstrijd van klankwijzer.nl, maar er is meer swingends te beluisteren:

Funky Fingers bestaat uit leden van muziekverenigingen Pius X uit Poeldijk en De Phoenix uit Wateringen. De repetities vinden plaats in Poeldijk, en in deze tijd wordt eruit vanuit huis gerepeteerd en opnames gemaakt.

Toch acte de présence op Koningsdag/Woningsdag 2020

Op Koningsdag 2020 werd om 10 uur het Wilhelmus toch nog live gespeeld, in kleine (familie)bezetting, in (voor)tuinen en bij De Ark in Wateringen:

Koningsdag/Woningsdag 2020: de Westlandse muzikanten brengen hun muziek naar alle woonkamers

De muzikanten van muziekvereniging De Phoenix hebben deze muzikale groet opgenomen om o.a. in verpleeg- en verzorgingstehuizen in het hele Westland te verspreiden:

Dodenherdenking 4 mei 2020

In Wateringen was de muziekvereniging dit jaar niet in volle getale aanwezig bij een herdenkingsplechtigheid. Wel speelde onze trompettist vanaf de kerktoren van de hervormde kerk in Wateringen de Taptoe om 19:58.

Samen met verschillende muziekverenigingen in het Westland gaven een aantal muzikanten zo gehoor aan de oproep van een muziekvereniging uit Etten-Leur en speelden de Taptoe vanuit de eigen achtertuin of vanaf de kerktoren in hun dorp.

 

Klein bevrijdingsdagoptreden in Den Haag

Het geplande grote 5-meiconcert van het harmonieorkest was net als de andere festiviteiten afgelast. Maar op uitnodiging bij Nolenshage en Domus Nostra in Den Haag mochten we met een kleine groep muzikanten een klein buitenoptreden geven, uiteraard op 1,5m afstand van elkaar en van de bewoners.

De bewoners en de muzikanten hebben genoten van de marsen en feestnummers, en van de uitbundige zon:

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen