Harmonieorkest brengt Wateringen in Weense sferen

Harmonie, Phoenix

Afgelopen zaterdagavond 18 januari was het genieten bij het nieuwjaarsconcert van de muziekverenigingen De Phoenix en Pius X. In de Hervormde kerk van Wateringen luidde het harmonieorkest het jaar 2020 op muzikale wijze in.

Het harmonieorkest had hard gewerkt aan het nieuwjaarsprogramma. Het muzikale plezier was te horen én te zien. Onder leiding van Hardy Li werd het eerste klarinetconcert van Oscar Navarro uitgevoerd: een modern werk met jazzínvloeden waarin de solo op virtuoze wijze werd uitgevoerd door de Wateringse klarinettist Simon Karremans.

Hierna nam het orkest het publiek mee naar de lichte muziek van Shostakovich’ tweede Jazz Suite, met de vele bekende melodieën van de Weense walsen die zo bekend zijn geworden door de nieuwjaarsconcerten en André Rieu. Het concert werd afgesloten met drie klassiekers: ‘An der schönen blauen Donau’, de Tritsch-Tratsch polka en de Radetsky March, die in de Hervormde kerk goed tot zijn recht kwamen.

De muziekvereniging zal in het komende jaar weer present zijn in Wateringen met meer concerten, onder andere bij Koningsdag en bij de herdenking op 4 mei. Het harmonieorkest geeft op 5 mei bij de 75-jarige herdenking van de bevrijding een feestelijk bevrijdingsdagconcert in het Hofpark.

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen